top of page

Ο Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ε Σ  Θ Ε Ρ Α Π Ε Ι Ε Σ

Ο διαλογισμός διδάσκεται ως μέθοδος αύξησης της επίγνωσης του εαυτού, η οποία οδηγεί στην αυτογνωσία. Ο διαλογισμός ακινητοποιεί το νου και ενδυναμώνει την διάνοια, ώστε να επιτευχθεί η κατανόηση των πνευματικών νόμων που διατηρούν την αρμονία. Ο διαλογισμός προσφέρει φυσική ανανέωση σε όλα τα επίπεδα, της ζωής στη γη.

Διαλογισμός

Με την βοήθεια του διαλογισμού μπορούμε να αντιληφθούμε την εσωτερική ειρήνη και τις δυνάμεις της συγκέντρωσης. Η διάρκεια του διαλογισμού δεν είναι τόσο σημαντική όσο η συγκέντρωση που έχουμε όταν διαλογιζόμαστε. Αν μπορούμε να διαλογιστούμε με σιωπηλό μυαλό για 5 λεπτά, μπορούμε σ’ αυτόν τον χρόνο να φέρουμε στην επιφάνεια τα δικά μας θεϊκά χαρακτηριστικά της εσωτερικής ειρήνης και εσωτερικής χαράς. Αυτή είναι μία εσωτερική χαρά και είναι ανεξάρτητη από κάθε εξωτερική επιτυχία.


Ο διαλογισμός επίσης σας βοηθάει να αποσυνδεθείτε από καταστροφικές συνήθειες που προέρχονται από τον τρόπο σκέψης, τα συναισθήματα και την αντίδραση. Το αποτέλεσμα αυτής της απεξάρτησης είναι η συνειδητή εκπομπή θετικής ενέργειας, η οποία βελτιώνει τη στάση σας απέναντι στη ζωή, τις πράξεις σας και την ποιότητα των σχέσεών σας.


Η διαδικασία: πηγαίνω «μέσα» μου, αποσυνδέομαι από τις βλαβερές συνήθειες, συντονίζομαι με τις εσωτερικές πνευματικές μου πηγές και τέλος διατηρώ το συντονισμό αυτό στην εξωτερική μου ζωή, είναι μια διαδικασία αληθινής ενδυνάμωσης που διαρκεί.

Το πιο σημαντικό ταξίδι είναι το ταξίδι μέσα μας.
 
Όταν η συνειδητότητα, έστω και για λίγο υπερβαίνει την καθημερινότητα μας, τότε ανακαλύπτουμε, τον αληθινό μοναδικό και γαλήνιο εαυτό μας.
bottom of page