top of page

Ο Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ε Σ  Θ Ε Ρ Α Π Ε Ι Ε Σ

Η επαφή μας με την ενέργεια Reiki  ανοίγει ένα μικρό παράθυρο για να δούμε στα βαθύτερα επίπεδα του εαυτού μας και να ανακαλύψουμε ξανά την πίστη και την αγάπη. Καταπιεσμένα συναισθήματα και αρνητικές σκέψεις που δηλητηριάζουν την ύπαρξή μας έρχονται στο φως και καθαρίζονται. Η γαλήνη και η αγάπη που μας επιφέρει η ενέργεια Reiki  μας συντονίζει με την συμπαντική αγάπη, ώστε να απομακρυνθούμε από αρνητικά πρότυπα και συμπεριφορές που είναι εμπόδιο στον δρόμο μας.


Η θετική αντιμετώπιση της ζωής είναι ένα ξεκίνημα για να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας.

Η εσωτερική αρμονία αγκαλιάζει την ύπαρξή μας και μας παρακινεί να δούμε τον εαυτό μας από

μια άλλη οπτική, να του δώσουμε την αγάπη που του αξίζει, να τον συγχωρέσουμε για τα όποια

λάθη του.

Ιστορικά στοιχεία
Ο ιδρυτής του Ρέικι είναι ο Δρ. Μικάο Ουσούι, ο οποίος έζησε προς τα τέλη του 19ου αιώνα.
Ήταν πρόεδρος ενός μικρού χριστιανικού πανεπιστημίου, το Ντοσίσα στο Κιότο της Ιαπωνίας, ενώ ήταν και χριστιανός ιερέας.


Σε μια κυριακάτικη λειτουργία, ένας φοιτητής τον ρώτησε εάν δεχόταν τα περιεχόμενα της Βίβλου στην κυριολεξία τους. “Στη Βίβλο λέει ότι ο Χριστός θεράπευε τους αρρώστους και πως περπατούσε πάνω στο νερό. Το δέχεστε αυτό όπως είναι γραμμένο, το έχετε δει ποτέ αυτό να συμβαίνει;”


Ο Δρ. Ουσούι απάντησε ότι το δεχόταν, αλλά πως όχι, δεν είχε δει ποτέ μια θεραπεία ή βάδισμα πάνω στο νερό.


Ο φοιτητής συνέχ
ισε και είπε: “Για μας που μόλις τώρα αρχίζουμε την ενήλικη ζωή μας και που έχουμε πολλά ερωτήματα, μας χρειάζεται να πεισθούμε με τα ίδια μας τα μάτια.”

Ένας σπόρος είχε φυτευτεί. Την επόμενη ημέρα ο Δρ. Ουσούι παραιτήθηκε από τη θέση τού προέδρου του πανεπιστημίου Ντοσίσα και ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πήρε διδακτορικό στις ιερές γραφές, προσπαθώντας ν’ ανακαλύψει το μυστικό τού πώς ο Ιησούς και οι μαθητές του θεράπευαν τους αρρώστους.


Τελικά, βρήκε αυτό που έψαχνε μετά από επτά χρόνια. Στις διδασκαλίες του Βούδα σε μία παλιά σανσκριτική γραφή που είχε γραφτεί από το χέρι κάποιου άγνωστου μαθητή του Βούδα,

ο Δρ. Ουσούι βρήκε τον τύπο, τα σύμβολα, την περιγραφή τού πώς θεράπευε ο Βούδας.
Είχε ανακαλύψει το γνωστικό υπόβαθρο, αλλά του έλειπε η δύναμη τού θεραπεύειν. Έτσι αποφάσισε να αποτραβηχτεί στο ιερό όρος Κουράμα.


Μετά από 21 μέρες νηστείας, διαλογισμού και προσευχής σε μια κατάσταση ανώτερης συνειδητότητας, αντελήφθη το κλειδί στη θεραπεία του Βούδα και του Ιησού.
Τα σύμβολα μπήκαν στη μνήμη του για πάντα και έτσι γεννήθηκε το Σύστημα Φυσικής Θεραπείας Ουσούι.


Τα επόμενα επτά χρόνια ο Δρ. Ουσούι δούλεψε σε μια κατασκήνωση ζητιάνων στην Ιαπωνία, θεραπεύοντας τους αρρώστους. Εκείνους που ήταν νέοι και ικανοί τους έστελνε μακριά να βρουν δουλειά.


Μετά από αυτά τα επτά χρόνια, άρχισε να βλέπει εκείνους που είχε βοηθήσει να επιστρέφουν στην κατασκήνωση των ζητιάνων, στην ίδια κατάσταση που τους είχε βρει.
Τότε αντιλήφθηκε ότι είχε θεραπεύσει το φυσικό σώμα των συμπτωμάτων, αλλά δεν είχε διδάξει την εκτίμηση για τη ζωή ή έναν νέο τρόπο ζωής.


Αυτή η διαπίστωση τον ώθησε να συντάξει τους κανόνες του Ρέικι για τη ζωή, για να θεραπεύει όχι μόνο το φυσικό σώμα, αλλά και την ψυχή, το νοητικό σώμα τους.

Reiki

bottom of page