top of page

Ο Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ε Σ  Θ Ε Ρ Α Π Ε Ι Ε Σ

Πολλά άτομα αναφέρουν αίσθημα κρύου, παλλόμενη θερμότητα, ή αίσθημα υψηλής θερμοκρασίας  κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας, και συνήθως την  είσοδο τους  σε μια ήρεμη και χαλαρή κατάσταση. Σε περιπτώσεις, χρόνιου ή οξύ πόνου παρατηρείται η μειώσει ή ακόμη και η ολοκληρωτική εξαφάνιση του. Μερικές φορές αλλεργίες και άλλες χρόνιες ασθένειες  εξαφανίζονται εντελώς. Τα οφέλη και ο χρόνος αποθεραπείας είναι διαφορετικά  για κάθε άτομο.


Η  θεραπεία  διαρκεί τυπικά 60  έως 90 λεπτά. Ωστόσο μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, αν είναι απαραίτητο. Μια θεραπεία Reiki μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης ή ακόμη και εάν ένα άτομο  δεν έχει τις αισθήσεις του.Σήμερα υπάρχουν πολλά νοσοκομεία στον κόσμο όπου χρησιμοποιούν το Reiki σε διάφορους τομείς υγείας.


Το Reiki εφαρμόζεται σε ασθενείς σε ολόκληρο το Νοσοκομείο Hartford, και επιπλέον στην μονάδα Θεραπείας Καρκίνου Harry Gray Cancer Center, τη μονάδα αιμοκάθαρσης και τη μονάδα εξωτερικών ιατρείων Brownstone.


Το Νοσοκομείο Hartford βρίσκεται στο Connectitut των ΗΠΑ.


Το Reiki βοήθησε επίσης ασθενείς με καρκίνο στο Washington Cancer Institute του Νοσοκομείου Washington Hospital Center.

Ο λήπτης, πλήρως ντυμένος, βρίσκεται ξαπλωμένος στο κρεβάτι θεραπείας. Τα χέρια του θεραπευτή παραμένουν σε σταθερή θέση, απαλά ή λίγο πάνω από το σώμα σε διάφορες θέσεις, από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών. Μερικές φορές δεν χρησιμοποιούνται οι προβλεπόμενες θέσεις των χεριών, προτιμώντας να ακολουθηθεί μια πιο διαισθητική προσέγγιση. Οι  διάφορες θέσεις των χεριών διατηρούνται για 4-6min σε κάθε σημείο. Δεν γίνεται μάλαξη του δέρματος ή του ιστού. Το Reiki δεν είναι μασάζ.

 

Η θεραπευτική συνεδρία

bottom of page