top of page

Ο Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ε Σ  Θ Ε Ρ Α Π Ε Ι Ε Σ

Η ποιητική συλλογή Πάντα να γΕΛΛΑΣ, είναι το απόσταγμα της προσωπικής μου εμπειρίας γεννημένος ως Έλλην και μεγαλωμένος με τις αξίες και τα ήθη του ελληνισμού. Είναι εμπνευσμένη από το αίσθημα ευθύνης που νιώθω προς την ιστορία και τον πολιτισμό που μου δόθηκε σαν προίκα από την πατρίδα μου, καθώς επίσης και η κατάθεση της ευγνωμοσύνης που νιώθω για την ευλογία να είμαι πολίτης της.

 

Είναι η προσπάθειά μου να μιλήσω μέσα από την ποίηση για την Ελλάδα που με έμαθε να την αγαπώ σαν πατρίδα μου, μα να αποστρέφομαι τον τυφλό πατριωτισμό. Που με δίδαξε να σέβομαι το έθνος μου, μα να αποφεύγω τους ρατσιστικούς εθνικισμούς. Που με μύησε στην αγάπη για τις ρίζες μου κρατώντας με ανοιχτό όσον αφορά το μοίρασμα της σοφίας που τις χαρακτηρίζει, ενώ ταυτόχρονα να παραμένω δεκτικά ευέλικτος σε κάθε διαφορετική κουλτούρα και πολιτισμό.

Εν κατακλείδι, θα μπορούσα να πω πως η συγγραφή αυτών των δώδεκα ποιημάτων αφιερωμένων στους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, είναι ο δικός μου τρόπος να περιγράψω την αγάπη και την ευγνωμοσύνη που αισθάνομαι για την παντοτινά χαμογΕΛΛΑΣτή μέσα στους αιώνες γενέτειρα και Μέντωρ καλλιτέχνιδα καταγωγή μου.

 

                                                                                                    

Ιωάννης Κουλάνης

Ο συγγραφέας

bottom of page