top of page

Ο Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ε Σ  Θ Ε Ρ Α Π Ε Ι Ε Σ

Το ιπτάμενο σαλιγκάρι είναι ένα παραμύθι, στο οποίο περιγράφεται η ζωή ενός σαλιγκαριού που όντας διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο σαλιγκάρι της κοινότητας στην οποία ζούσε, ήρθε αντιμέτωπο με πολύ μεγάλες προκλήσεις και δοκιμασίες. 
 

Έχοντας σαν καλύτερο του φίλο ένα σπουργίτι, από μικρό άρχισε να οραματίζεται πως κάποια μέρα θα τα καταφέρει να πετάξει κι εκείνο.

Φαντασίωση η οποία το οδήγησε σε ένα μακρινό ταξίδι “ζωής”, με στόχο την υλοποίηση του ονείρου του. Στην πορεία του ταξιδιού του αυτού, συναντήθηκε, αντίκρισε και αναμετρήθηκε με τις προσκολλήσεις που μας φέρνουν σε επαφή οι πέντε αισθήσεις και που αρκετά συχνά μας οδηγούν σε συμπεριφορές και συνήθειες, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.

 

Έτσι, μέσα από την στάση του κεντρικού ήρωα του παραμυθιού, σε σχέση με τις πέντε αισθήσεις και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, οδηγείται παραβολικά ο κάθε αναγνώστης στην αναμέτρηση με τον προσωπικό βαθμό εμπλοκής του σε αυτά. Με αυτό τον τρόπο το ιπτάμενο σαλιγκάρι καταφέρνει τελικά να μετατραπεί από ένα απλό παραμύθι, σε μια μαθητεία εξελιξης της ίδιας μας της παρουσίας μέσα στην καθημερινότητα.

Περίληψη

bottom of page