top of page

Ο Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ε Σ  Θ Ε Ρ Α Π Ε Ι Ε Σ

Η ποιητική συλλογή «Ο ποιητής του Έρωτα», αντιπροσωπεύει την προσωπική μου προσπάθεια να αποτυπώσω ποιητικά τον Έρωτα. Τον Έρωτα που παρά το γεγονός όπως έγραψα παλιότερα στο πρώτο βιβλίο μου «Αναζητητής Θαυμάτων»: “έχουν μιλήσει για αυτόν ποιητές, συνθέτες, ηθοποιοί, συγγραφείς και τόσοι άλλοι και πάντοτε αυτός καταφέρνει να τους ξεγελά. Είναι σαν να μην επιτρέπει να φυλακιστεί σε λόγια, σε νότες στο χαρτί ή σε ρόλους. Δεν χωράει πουθενά, αλλά υπάρχει και μέσα σε όλα”, προσπάθησα να τον αποτυπώσω σε στιχάκια.

 

 

Μια προσπάθεια λοιπόν ακόμα, έστω και  αν είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Έστω και  αν  δεν  μπορεί  να εκφραστεί  όλο του το  μεγαλείο  με  λόγια.  Μια προσπάθεια που στόχο έχει να τον προσεγγίσει δίχως  άμυνες και προκαταλήψεις.

Να αγκαλιάσει την φωτεινή γεμάτη χαρά και ενθουσιασμό πλευρά Του, αλλά και εκείνη την παραβατική και ανορίωτη παρόρμησή του. Την φωτεινή και την σκοτεινή πλευρά του Έρωτα όπως μου αρέσει να τις ονομάζω, να τις εξερευνώ, αλλά και αναλύοντάς τες, να εξελίσσομαι σε όλο και καλύτερος μαθητής του.

 

 

Ιωάννης Κουλάνης

Ο συγγραφέας

bottom of page