top of page

Ο Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ε Σ  Θ Ε Ρ Α Π Ε Ι Ε Σ

Περίληψη

Το Μελωδίνι και το Φίδι είναι ένα σύγχρονο - κλασικό έργο.

Είναι μια ιστορία εμπνευσμένη από την σκληρή πραγματικότητα που χαρακτηρίζει τις σχέσεις, οι οποίες κυβερνώνται από την υπεροψία και την αλαζονεία του Εγώ.

Περιγράφει με έναν παραμυθένιο τρόπο όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες τις οποίες συναντάμε στις μέρες μας ακόμα και στην αθώα κοινότητα των παιδιών,

με την μορφή του γνωστού σε όλους μας “bullying”, καθώς επίσης και πως αυτό μπορεί τελικά να μεταλλαχθεί σε συγχώρεση, μέσα από την αποδοχή και τη δύναμη της αγάπης.

Το κείμενο, στηριγμένο σε μια ξεκάθαρη και εύγλωττη γλώσσα και υπό την σκέπη μιας μουσικής διάθεσης που του χαρίζει το Ιαμβικόδεκαπεντασύλλαβο, καταφέρνει να αγγίξει πολύ ευαίσθητα θέματα με αμεσότητα και ευγένεια.

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε πως είναι ένα έργο γραμμένο σε Αριστοφανική γλώσσα, το οποίο Σαιξπηρικά περιγράφει έναν μύθο σαν εκείνους του Αισώπου. Ένα έργο το οποίο ενώ ακούγεται σαν προϊόν φαντασίας, είναι ότι πιο αυθεντικό και αληθινό μπορεί να αγγίξει την καρδιά και το νου κάθε παιδιού, ηλικίας από πέντε έως εκατό πέντε ετών.

bottom of page