top of page

Ο Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ε Σ  Θ Ε Ρ Α Π Ε Ι Ε Σ

Σπουδή στα Θαύματα

Ταξιδεύοντας για πολλά χρόνια ως αναζητητής και εμπειριολάτρης, οδηγήθηκα στον απόλυτο προορισμό, το ταξίδι μέσα μου. Ξεκινώντας λοιπόν την αυτογνωσία με στόχο την αυτοεξέλιξη και ολοκλήρωση μου, βρέθηκα μπροστά στην μέθοδο που θα με οδηγούσε, θα με υποστήριζε, αλλά και που θα μου αποκάλυπτε τα “ΘΑΥΜΑΤΑ”. Από  τα πρώτα μου βήματα λοιπόν γνώρισα το A Course in Miracles (Η Σπουδή στα Θαύματα), που με ασφάλεια και απόλυτη επιτυχία έχει αποτελέσει τον δάσκαλο – θεραπευτή – καθοδηγητή σε όλα μου τα βήματα. Είμαι μαθητής και δάσκαλος της μεθόδου που έχει αλλάξει την ζωή μου, την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο, αλλά και περισσοτέρων ακόμη στο μέλλον.


Yoga​

Η αγάπη μου για  την yoga και τα ευεργετικά αποτελέσματα που απόλαυσα σαν ασκούμενος,  σε συνδυασμό με την ανάγκη μου για προσωπική εξέλιξη με οδήγησαν στην Ινδία. Εκεί  εκπαιδεύτηκα στην Hatha yoga  μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων Yoga των 500 ωρών (RYS 500) της σχολής (Aarsha Yoga Vidya Peetham) στο Panmana ashram στην Kerala. Υπό την εποπτεία του Ινδού δασκάλου  Bhooma Chaitanaya,  πείρα το πτυχίο  μου και πιστοποιήθηκα ως δάσκαλος Yoga στην παγκόσμια ομοσπονδία Yoga  (Yoga Alliance). Ανήκω επίσης στους πιστοποιημένους δασκάλους Kids Yoga (Yoga για παιδιά) στην παγκόσμια ομοσπονδία, έπειτα από την επιτυχημένη παρακολούθηση και ολοκλήρωση του Rainbow Kids Yoga Teacher training («Ουράνιο Τόξο» εκπαίδευση δασκάλων Yoga για παιδιά), υπό την εποπτεία της Ισπανίδας δασκάλας Cayena Rodenas.


Reiki​

Βαδίζοντας στο μονοπάτι των πνευματικών αναζητήσεων και ψάχνοντας την θεραπεία αλλά και την προσωπική μου εξέλιξη γνώρισα το Reiki. Έγινα θεραπευτής Reiki πρώτου βαθμού τον Μάιο του 2009, και μετά από εννέα μήνες, τον Φεβρουάριο του 2010 μυήθηκα στον δεύτερο βαθμό. Τρία χρόνια μετά, και έπειτα από εμπειρία πολλών θεραπευτικών συνεδριών σε εμένα τον ίδιο αλλά και πλήθος θεραπευόμενων, οδηγήθηκα στο να γινώ  θεραπευτής  τρίτου βαθμού. Έτσι από τον Ιανουάριο του 2013 είμαι Θεραπευτής Reiki 3ου βαθμού (Reiki Master).


Επιστροφή στο Κέντρο

Αναζητώντας τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης των αναγκών και συναισθημάτων μου έχω συμμετάσχει  σε ομάδες NVC (nonviolent communication), συναισθηματικής σύνδεσης γονιού παιδιού, αποπρογραμματισμού παιδικών τραυμάτων, τάντρα, νευρογλωσσικού προγραμματισμού, και πολλές άλλες, καθώς και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια για τις μεθόδους αυτές. Απόσταγμα της εμπειρίας μου αυτής αλλά και της ανάγκης μου για την υποστήριξη των σχέσεων είναι η οργάνωση και ο συντονισμός ομάδων  που στόχο έχουν την έκφραση μέσα στις σχέσεις με γνώμονα την αυθεντικότητα και την συναισθηματική σύνδεση.


Ατομικές Συνεδρίες

Με εφόδια όλα τα παραπάνω αλλά και την εμπειρία μου σαν διαλογιστής Vipassana, πτυχιούχος Ρεφλεξιολόγος, ατομική οκταετή εμπειρία συνθετικής ψυχοθεραπείας, εκπαίδευση λεμφικού μασάζ, εκπαιδευμένος σε ασκήσεις αναπνοών, διαλογισμού, συστημικής αναπαράστασης και πολλά άλλα, παρέχω υποστήριξη και σε ατομικές συνεδρίες. Συνοδεύοντας  του θεραπευόμενους μου στο θεραπευτικό τους ταξίδι, χρησιμοποιώ επίσης παραδοσιακές ψυχοθεραπευτικές τεχνικές καθώς και θεραπεία τέχνης. Έχω μεγάλη εμπειρία δουλεύοντας με μεγάλο αριθμό πελατών, οι οποίοι είχαν την επιθυμία να θεραπεύσουν σωματικές βλάβες από τραυματισμούς, αναπτυξιακές δυσαρμονίες, δυσκαμψίες,  αποβολή βάρους, προβλήματα ύπνου, η επίσης ήθελαν να αλλάξουν ποικίλο αριθμό θεμάτων στη ζωή τους όπως: απογοήτευση, ανασφάλειες, κατάθλιψη, πανικούς, προβλήματα σχέσεων, έκφρασης, ορίων,συναισθηματικά τραύματα, και κακοποίηση.

«Πριν εισέλθεις στο σημαντικό ταξίδι επιστροφής στην πηγή της ζωή, μείνε σε ηρεμία, ησύχασε τις αισθήσεις σου και το νου σου.

Τότε θα καθοδηγηθείς από το μεγαλείο του δημιουργικού σου πνεύματος.

Είναι τιμή και ευλογία για εμένα να βρίσκομαι πλάι στους θεραπευόμενους μου, καθώς ξεκινούν να ακούν να εμπιστεύονται  και να βιώνουν την προσωπική τους πνευματική σοφία.»

Ιωάννης Κουλάνης

Ολιστικός Θεραπευτής

bottom of page